Les voortgang
0% voltooid
Tekst van de video

Als je het centreren zittend wil doen dan gaat het als volgt. Dan kom je ontspannen rechtop zitten, allebei je voeten op de grond. Je zit botje op de stoel, je onderrug is recht.

 

Adem in, groei ietsje langer, dat is hetzelfde.

 

Adem uit langs de voorkant van je lijf, laat spanning los, lange uitademing.

 

Adem nog een keer in, denk aan iets of iemand waar je van moet glimlachen.

 

Adem uit, wordt je bewust van de ruimte om je heen en vul die met je aandacht en aanwezigheid, naar alle kanten.

 

Dan kun je eventueel nog een kwaliteit uitnodigen, zoals meer gemak, meer focus, meer lichtheid. Hoe zou het zijn met een beetje meer van die kwaliteit in je lijf op dit moment? Even voelen... geduld... en merk het verschil op.

 

Nou vaak als we zitten, zitten we met die onderrug ingezakt zo, en dan leunen tegen de leuning dus. Het is niet erg om dat af en toe te doen, maar het is niet zo heel goed voor je houding en ook niet voor je energie.

 

Dus steeds als je het merkt zou je rechtop kunnen komen zitten, meer met beide voeten op de grond.

 

Nou, idealiter past dat ook natuurlijk. Maar mocht je niet bij de grond kunnen met je voeten kun je altijd iets verder naar voren op de stoel gaan zitten, dan zit je zo.

 

Ben je nog niet gewend om zonder rugleuning te zitten, dan moet je het gewoon afwisselen met en zonder rugleuning.

 

Het kan heel fijn zijn om bijvoorbeeld elk nieuw gesprek, elke nieuwe activiteit, als je die zittend doet, te beginnen op deze manier. Nou, en dan op gegeven moment zit je vast zo, of zo, of zo, maar dat maakt niet uit.

 

Zo gauw je merkt van "O, nou krijg ik minder energie" of "ik moet effe mijn aandacht erbij hebben" of "ik moet juist ontspannen", want het werkt voor allebei, dan ga je weer ontspannen rechtop zitten, die ademhaling doen, en dan ben je weer gereset.

 

Toen ik dit in het begin ging doen, dacht ik "iedereen denkt: wat zit ze raar". Maar het blijkt, het valt enorm mee. Hoogstens denken mensen: "die zit echt rechtop" en hebben ze verder geen gedachtes meer bij.

 

Het voelt gek als je nog niet gewent bent, maar het ziet er helemaal niet raar uit. En het voordeel is, je straalt rust en ontspanning, helderheid, kracht en verbinding mee uit. Dus dat is wel handig toch? Beter dan zo in een meeting hangen...

 

Dus nu weet je hoe je het ook zittend kan doen, succes!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Proud Imposter!

Zo, daar kun je trots op zijn!

Gefeliciteerd met je badger, ga zo door!