1. Kwaliteit activeren, de vierde stap (2:35)

Tekst van de video

De k van kwaliteit activeren. De laatste stap van het turbo centreer is optioneel Soms laat je dat weg, maar het kan wel heel fijn zijn om hem te doen.

 

Het activeren van een bepaalde kwaliteit. Bij een kwaliteit moet je denken aan iets als gemak, lichtheid, focus, kracht, daadkracht, flow, nog iets anders.

 

Waar zou je wel meer van willen hebben? Dan kun je dan vragen door deze zin te gebruiken:

 

“Hoe zou het zijn met een beetje meer van <die kwaliteit> in mijn lijf op dit moment?”

 

Meestal wil mijn hoofd het dan gaan oplossen maar dat hoeft niet. Mijn hoofd moet even tot drie tellen, of luisteren, of voelen en nieuwsgierig zijn naar het antwoord wat het lichaam gaat geven. Want die weet veel beter hoe je dat kunt regelen voor jezelf.

 

Dat kunnen we even proberen met gemak, dat is altijd een goed idee. “Hoe zou het zijn met een beetje meer gemak in mijn lijf op dit moment?” Even wachten… Nou, ik merk dat mijn benen wat verder ontspannen, ik ademde wat dieper uit. Dat had ik niet bedacht, het gebeurde.

 

Misschien nog iets anders. “Hoe zou het zijn met een beetje meer kracht in mijn lijf op dit moment?” Weer weet ik het niet, ik wacht even af. Nou, dan voel ik wat meer in mijn kern, wat meer stevigheid komen en meer een gevoel van “gaat lukken”.

 

Lichtheid is ook een leuke: “Hoe zou het zijn met een beetje meer lichtheid in mijn lijf op dit moment?” En dan merk ik dat ik als het ware meer mee naar boven drijven alsof ik allemaal bubbels in mijn lijf heb die omhoog komen. En er kom meer een glimlach, meer lichtheid.

 

Dus zo kun je je staat van zijn behalve met centreren positief nog een smaakje geven van iets waar jij behoefte aan hebt of iets waarvan je denkt dat dat handig is voor wat je nu gaat doen. Bij een bepaalde bijeenkomst of een gesprek met een bepaald persoon, daar kun je dus jouw staat van zijn op aanpassen.

 

Je kunt er ook beelden bij gebruiken, dat werkt voor veel mensen goed. Als je bijvoorbeeld bij die lichtheid een beeld van echt die opborrelende bubbels van een champagneglas hebt, ofzo. Of bij de kracht zie je misschien een steen voor je, of een berg, wat er maar werkt.

 

Maak er een beeld bij, dan kun je er nog makkelijker contact mee maken.

Als je verder wilt met een minitraining waar je eerder al aan begonnen was kun je de knop ‘Verder’ gebruiken op de homepagina. Daarmee ga je meteen naar de pagina waar je gebleven was, handig!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weet je zeker dat je wilt uitloggen?

Proud Imposter!

Zo, daar kun je trots op zijn!

Gefeliciteerd met je badger, ga zo door!