Welkom bij de minitraining Imposter Syndroom
Laten we om te beginnen eens kijken hoeveel je eigenlijk al over het imposter syndroom weet. Als je wilt kun je er daarna wat meer over lezen.
Lesdelen
Let op: doe altijd eerst de lesdelen uit het lijstje voordat je naar de volgende les gaat!
Aantekeningen maken
Aantekeningen
Je aantekeningen zijn alleen zichtbaar voor jezelf
Incompany leergang:
Strategische Adempauze
Gun jezelf en je MT of senior managers meer focus en flow komend jaar met een regelmatige Strategische Adempauze. Versterk jullie leiderschap in verandering.
Â
Duidelijk, niet te veel theoretische achtergrond.
Misschien wel interessant om de bronnen te vermelden en links waar je meer info kan vinden indien je daar interesse voor hebt.
Leuk idee, misschien komt het daar nog wel van, bijv een bonusmateriaal sectie.
Heel Interessant! Ik zou echt denken dat IS meer een vrouwending zou zijn in onze samenleving. In relatie tot psychiatrie zou ik ook denken dat een laag zelfbeeld, je niet goed genoeg of onwaardig voelen, een rol zou spelen. Niet zozeer alleen bij introverte mensen. Wat wordt er bedoeld met ‘intellectuele misleiding’? Ik mis daar een uitleg.
Ja he?! Was ik ook verbaasd over. Met ‘gevoelens van intellectuele misleiding’ wordt bedoeld dat je bang bent dat je doet of je tot meer in staat bent dan je bent cognitief of intellectueel gezien. Je schrijft dat je zou denken dat ‘een laag zelfbeeld, je niet goed genoeg of onwaardig voelen’ mee speelt, dat denk ik ook. Het valt hier onder de bredere term ‘angstgevoelens’.
Ik dacht zelf ook dat het meer een ‘vrouwenkwaal’ was. Maar nu ik er meer op let zie ik het ook bij mijn mannelijke collega’s, alleen uiten ze het misschien net wat anders dan vrouwen.
Goed bezig!
duidelijk kader
Helder verhaal
Nieuwsgierig geworden naar de rest van de lessen
Interessant om te weten dat mannen hier in eenzelfde mate last van hebben als vrouwen, dat had ik nooit gedacht!
Nee, ik ook niet Meike. Verrassend he?
Ik dacht al het nodige te weten over “mijn’ imposter-syndroom, maar nu al gelijk nieuwe info gelezen. Mooi hoe wetenschappelijke informatie op een toegankelijke manier wordt gebracht, waarbij je zelf kan bepalen waar je meer over wilt weten.
Ja Judith, toch altijd leuk om er een beetje meer wetenschappelijke informatie bij te weten. Mij helpt het om mijn eigen ervaring serieus te nemen als ik er meer van snap.